Nieuws

Welkom

info@cc-denhelder.nl

 

Foto's uitje viering uitslag (2e plaats) KNCB competitie.

Check de foto's hier......

 

 

Cricket met oliebollen...

 

Ook in de feestmaand december wordt er hard getraind in Den Helder. Om de sfeer er in te houden hebben wij afgelopen weken wat lekkers getrakteerd tijdens de trainingen. Op deze manier hadden we letterlijk en figuurlijk heerlijke trainingen deze maand. Benieuwd hoe deze trainingen er uit zagen? Klik dan hier voor wat foto's. Wil je meer weten over cricket of wil je een keer samen met ons traininen? Voel je vrij om contact met ons op te nemen! Samen gaan we kijken wat we voor je kunnen betekenen.

 

 

 

Uitslag competitie 2014 + evaluatie

 

De strijd is helaas over... geen 1ste plek..... MAAR: WE STAAN ZEKER OP HET PODIUM! CC Den Helder heeft in zijn eerste competitiejaar de 2e plek weten te bemachtigen. CC Punjab uit Rotterdam wist goud binnen te slepen. Al maakte CC Punjab de eerste wedstrijd die zij tegen ons speelden geen enkele kans! Dat bleek ook duidelijk uit de score!

 

Een mooi resultaat wat het bestuur betreft en wij hopen hiermee CC Den Helder een beetje op de kaart te hebben gezet!! Uiteraard gaan we volgend jaar voor goud! Wij zijn trots op alle spelers, coaches, de captain en natuurlijk een ieder die ons wist te supporten!

 

De KNCB wilt graag dat verschillende leden een enquête invullen. De vragen gaan over de competitie 2014. Klik hier om naar de enquête te gaan.

 

 

 

 

Competitie (update 20 augustus):

 

De ramadan is inmiddels voorbij.... maar de competitie nog niet! Het weer werkt niet echt mee, waardoor er helaas een aantal wedstrijden zijn verschoven. Dit betekent uiteraard niet dat we de competitie niet volgen... Naast de stand volgen wij uiteraard ook de batting, bowling & fielding tabbladen. De reden hier voor? Simpel; er wordt hard gewerkt op het veld en dat zou ergens ook terug te zien moeten zijn. En dat is het zeker!!

 

Met trots mogen wij zeker zeggen dat Dil Agha de hoogste Highscore heeft in onze klasse. Daarnaast staat hij ook boven aan de lijst op de tabblad fielding!!

 

Het is mooi om een plekje op de site te krijgen, alleen benadrukken wij uiteraard dat dit een teamspel is. Je bereikt zowel als individu als team pas de top als je het samen doet en dit is zeker een mooi resultaat van het samen werken! Dus ook de spelers die er niet op staan of misschien niet eens aan de competitie mee hebben gedaan, je bent een onderdeel van het geheel!

 

Ook Ejaz, Arslan, Rajeevan, Senthil, Ali, Rizwaan en nog vele namen staan op de tabbladen! Wil je zien wie er nog meer op staan? Kijk dan snel: http://kncb.nl/competitie/uitslagen-en-standen/2014-2/4a-2014/

 

 

 

Ramadan (vasten maand):

 

Het is weer ramadan. Voor velen moslims is dit een van de leukste periodes van het jaar! Een maand vol bewustzijn, liefdadigheid, respect, gezelligheid en nog veel meer. Dit is een maand waarin je (indien nodig) je bepaalde patronen kunt bijstellen. Het is immers niet zo dat je de rest van het jaar je hier niet van bewust bent. Je staat stil bij de armen onder ons en helpt hen ook door hun te helpen met vasten. Dit is onder andere de punten die centraal staan in de maand ramadan.

 

Het vasten op zich valt voor de een zwaarder dan bij de ander. Nu is het vasten in combinatie met cricket wel even iets anders. Je moet onder andere rekening houden met je energie-balans, je kunt immers niet even snel energie op doen door wat water te drinken of een hapje te eten. Gelukkig zijn de jongens er op getraind, hoe warm het ook is, er werd vol op getraind. Het niet eten en drinken tijdens de competitie zijn ze ook gewend! Wat echter voor de meesten heel normaal lijkt, is voor de ander toch een uitdaging. Daarom even een berichtje voor de vastende spelers onder ons: TOP DAT JULLIE ONDANKS HET VASTEN SPELEN! Het is geen makkie om in zo'n hitte te spelen (ook wanneer het weer wat minder is, is het een uitdaging) zonder er wat bij te drinken eten! RAMADAN MUBARAK!

 

 

Competitie (update 17 juni):

 

De strijd is losgebarsten... de spelers staan op scherp... de spanning is om te snijden. Gezellige maar ook zeker spannende wedstrijden die onder andere enthousiasme, energie en sportiviteit oproepen onder de spelers. Voor sommige spelers van Cricket Club Den Helder is het de eerste keer dat zij mee doen aan de competitie. Al hebben zij het spel en de regels onder de knie, nog steeds blijft het spannend en worden sommigen wel eens nerveus. Gelukkig hebben we ook ervaren spelers en een captain die iedereen gerust weet te stellen.

 

Er worden wedstrijden gewonnen en (helaas) verloren. Gelukkig wint CC Den Helder meer dan ze verliezen :-) Al moeten we nog veel wedstrijden spelen, het is duidelijk dat lder aanwezig is in deze competitie. Mooie overs worden er gebowld (maiden overs) en prachtige (hoge) scores worden er neergezet met het batten. We doen het goed, alleen zijn wij er nog niet!

 

Een club met spelers om trots op te zijn!

 

Check bijgaande overzicht voor onze positie (update 17 juni).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fietssponsertocht - Den Helder kleurt ORANJE:

Op zaterdag-ochtend kleurde Den Helder oranje. Dit niet vanwege de spetterende overwinning van 1-5 Spanje - Nederland, maar vanwege de fietssponsertocht die Rabobank had georganiseerd voor haar leden. Cricket Club Den Helder is ook lid en had wat leden opgetrommeld om gezellig mee te doen aan deze tour.

Na het aanmelden kreeg iedere fietser een vel oranje tas, met water, een koekje, dextro en een reep chocola. Genoeg energie om de tocht te kunnen voltooien.

Een mooie route waar je van het Helderse natuur kon genieten. Van Nieuw Den Helder, richting de dijk (achter de Gemini), vervolgens via de duinen richting Julianadorp. Na de stempelpost in Julianadorp bezocht te hebben fietsen wij via de N9 richting Kooypunt om van daaruit richting Breezand, waar de 2e stempelpost zich bevond, te fietsen. Na wat gegeven en gedronken te hebben vervolgenden de fietsers hun toch en legden de laatste deel ook goed af door naar de Draaikolk (Nieuw Den Helder) te fietsen.

"Heerlijk weer en een gezellige fietstocht op de zaterdag, wat wilt men nog meer" (aldus een reactie van een van de fietsers).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Landelijke competitie 2014 KNCB (update 16 mei)

 

Het was hard werken, veel overleggen, maar de trainingen van afgelopen maanden zullen nu goed van pas komen! Cricket Club Den Helder doet mee in de competitie 2014. Op dit moment wordt er een schema opgesteld, welke ons op korte termijn doorgegeven zal worden. Spannend!

 

Update: Schema is bekend!!! Kom tijdens de eerst volgende training voor meer informatie!!!

 

 

Sport- en spelmiddag voor mensen met een beperking:

Op zaterdagmiddag 10 mei 2014 organiseert Sportservice Den Helder/Schagen een sport- en spelmiddag voor mensen met een beperking die kennis willen maken met (aangepaste) sporten. De sport- en spelmiddag vindt plaats van 14.00 uur tot 16.00 uur in Sporthal de Slenk, drs. F. Bijlweg 45, 1781 MC Den Helder. Diverse verenigingen en medewerkers van Sportservice Den Helder/Schagen staan voor u klaar om samen met u te sporten. Lees verder...

 

 

 

 

Mooi weer:

Nu met het mooie weer kunnen we weer naar buiten. Dit betekend trainen in de open lucht, extra conditie trainingen..... en big sixes! De indoor-trainingen zijn hiermee aan hun einde gekomen. Voorlopig zullen de trainingen plaats vinden op de Linie.

 

 

 

 

Wist je dat…..

Lichaamsbeweging voor kinderen en jongeren belangrijk is, omdat zij daarmee hun 'cognitieve reserve' aanleggen? CC Den Helder heeft als een van de doelstellingen: het meer laten bewegen van de jeugd en dit op een leuke/speelse wijze. Wil je weten waarom sporten belangrijk is (en niet alleen voor de jeugd)?

Lichaamsbeweging is een manier om je brein in conditie te brengen. Spieren kweken, calorieën verbranden, hart en longen versterken: het zijn eigenlijk maar bijverschijnselen, door te bewegen kun je je brein beïnvloeden. Beweging verbetert je leervermogen en geheugen, en blijkt helpt onder andere tegen psychische klachten als stress, verslaving en depressiviteit.

Zit een kind op een school die het uitdaagt, doet het aan sport, liefst ook aan muziek, dan komen er, dankzij deze 'verrijkte omgeving', meer vertakkingen in het jonge brein. Daarmee wordt een reserve opgebouwd; je investeert daarmee in je toekomst, in je hele levensgeluk. Die verrijking kan nét het verschil maken…

Gemiddeld brengen kinderen van tegenwoordig gemiddeld ruim zes uur per dag door achter een computer- of televisiescherm en in het weekend meer dan zeven uur per dag. De volwassen halen nog niet de helft de Norm Gezond Bewegen. Volgens deze norm moeten we iedere dag minimaal een half uur een 'matig intensieve inspanning' leveren, aan één stuk. Dus dertig minuten flink fietsen, zwemmen of wandelen - en niet alleen de hond uitlaten want dan sta je bij elke boom weer stil…

Hoe we ouder willen, of zullen worden, dat wordt beïnvloeden we al met onze mate van activiteit wanneer we nog heel jong zijn. Bewegen is dus erg belangrijk!

 

 

 

 

Overlijden Tjerk Bottema:

 

Helaas hebben wij vernomen dat Tjerk Bottema (ook bekend als TJ) is overleden aan een maagbloeding. Tjerk Bottema was een man met vele kwaliteiten. Hij had een oog voor details en heeft ons enorm geholpen met onze club en heeft veel van onze spelers vaardigheden bijgebracht.

 

Een man met passie voor cricket heeft ons helaas verlaten...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 mei 2014

 

Training foto's 2014

 

Vandaag was het lekker weer en dan moet er gewoon even getraind worden :) => Op naar de competie (klik op de foto om de foto te vergroten)

Training mei 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 mei 2014 (update 16 mei)

 

Competitie 2014

 

Het was hard werken, veel overleggen, maar de trainingen van afgelopen maanden zullen nu goed van pas komen! Cricket Club Den Helder doet mee in de competitie 2014. Op dit moment wordt er een schema opgesteld, welke ons op korte termijn doorgegeven zal worden. Spannend! Hou de website in de gaten voor meer informatie!

 

 

Update: Schema is bekend!!! Kom tijdens de eerst volgende training voor meer informatie!!!

 

 

 

 

 

17 april 2014

 

Rabo fietsdag 2014

 

Het is al weer bijna zo ver! Fietsen voor de club.... Vorig jaar was het een goed succes en we hopen dat het ook dit jaar een leuke dag wordt! Wil jij ook mee fietsen voor de club? Meld je dan aan bij Rizwaan Khan (secretaris).

 

 

 

 

 

17 april 2014

 

Sporten voor mensen met een beperking

 

Op zaterdagmiddag 10 mei 2014 organiseert Sportservice Den Helder/Schagen een sport- en spelmiddag voor mensen met een beperking die kennis willen maken met (aangepaste) sporten. De sport- en spelmiddag vindt plaats van 14.00 uur tot 16.00 uur in Sporthal de Slenk, drs. F. Bijlweg 45, 1781 MC Den Helder. Diverse verenigingen en medewerkers van Sportservice Den Helder/Schagen staan voor u klaar om samen met u te sporten. Sportservice Den Helder/Schagen organiseert speciaal voor mensen met een beperking (jong en oud) en hun ouders, broers, zussen, vrienden en vriendinnen een sport- en spelmiddag in Sporthal de Slenk in Den Helder. Diverse sportverenigingen uit Den Helder en medewerkers van Sportservice Den Helder/Schagen staan deze middag voor u klaar om samen met u te sporten/bewegen. Er kan meegedaan worden aan judo in de Dojo in Sporthal de Slenk, dansen, klimmen/klauteren op een stormbaan, boccia en nog veel meer…

 

Omdat er veel mensen zijn die binnen reguliere sporten en/of activiteiten buiten de boot vallen door hun beperkingen organiseert Sportservice Den Helder/Schagen speciaal voor deze doelgroep een sport- en spelmiddag. Vooraf opgeven is verplicht en kan via ivanparidon@sportservicenoordholland.nl (geef je naam, leeftijd en beperking door). U kunt de gegevens ook telefonisch doorgeven aan Iris van Paridon, consulent aangepast sporten (0223) 68 47 26 of (0224) 21 47 74. Het is uiteraard ook mogelijk om met groepen naar deze sport- en spelmiddag te komen.

 

Voor informatie over aangepast sporten kunt u terecht bij Iris van Paridon, regiomedewerker aangepast sporten in de Kop van Noord-Holland. ivanparidon@sportservicenoordholland.nl of Den Helder (0223) - 68 47 26, (do. en vrij.) - Schagen (0224) - 21 47 74 (ma. di en woe.)

 

 

 

 

 

9 Juni 2013

 

Rabo fietstour 2013

 

Het is zaterdagochtend 10.00 uur, wanneer de leden van Cricket Club Den Helder zich verzamelen bij Sociaal Cultureel Stichting Nida ul Islam, om samen met 3 leden van deze stichting en 4 leden van onze club, te fietsen voor de clubkas.

 

Deze stoere en sportieve leden zijn.:

- Amir (Sociaal Cultureel Stichting Nida ul Islam)

- Imran (Sociaal Cultureel Stichting Nida ul Islam)

- Rizwaan (Sociaal Cultureel Stichting Nida ul Islam)

- Ejaz (Cricket Club Den Helder)

- Rachid (Cricket Club Den Helder)

- Naweed (Cricket Club Den Helder)

- Umair (Cricket Club Den Helder)

 

Met z'n allen fietste we richting HRTC DOK - de startpunt voor deze fietstocht.

 

Daar aangekomen werden beide teams ingeschreven en kregen we van de Rabobank allemaal een sporttas met daarin flesje water, snacks en wat lekkers.

 

We waren er met z'n allen klaar voor en onder begeleiding van Rizwaan fietsten we richting Kooypunt om over het viaduct richting Ewijcksluis te fietsen. Ondanks de wind, was het goed te doen.

 

Onze oudste deelnemer (Naweed) fietste het hardste van ons allemaal en fietste ver voor ons. Na een tocht van ongeveer 3 kwartier kwamen wij langs de route Ewijcksluis en fietsten we door, richting Anna Paulowna. Af en toe kwamen andere deelnemers langs waaronder wielrenners (tjsa zo snel konden wij helaas niet fietsen).

 

Halverwege Anna Paulowna kwamen wij achter dat wij de eerste stempelpost (Ewijcksluis) hadden overgeslagen.

Helaas maar onverbitterder besloten wij door te fietsen richting IJsclub Julianadorp.

 

We fietsen allen rustig door en kwamen aan bij 't Pontje. Waar we met z'n allen en nog andere (ongeveer 50 fietsers) met de boot naar de overkant van het kanaal vaarden – Een korte maar zeker een leuke overtocht.

 

Samen met deze grote groep fietsten we richting de IJsclub. Enkele leden van ons begonnen het nu (anderhalf uur fietsen) langzaam te voelen hoe zwaar het was. We hadden immers 1 stempelpost overgeslagen. Aan de andere kant hadden we het weer erg mee. Een lekker zonnetje met een beetje wind.

 

Aangekomen bij de IJsclub namen wij onze welverdiende rust. Na een beetje bijgetankt te zijn stapten we weer op onze fietsen, om via de Lange Vliet weer terug te keren naar HRTC DOK.

 

Ondanks de tegenwind kwamen we na een snelle eindsprint (op de gps 21km/u) aan bij de finish (onze startpunt), waar we onze laatste stempel binnen haalden.

 

Kicken…. hiermee hebben wij extra geld weten in te zamelen voor onze club!!

 

Uitgeput en moe..... nu nog naar huis fietsen....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 Juni 2013

 

Friendly T20 @the linie. Start @ 14:00

 

Mooi weer, gezellige sfeer – Ideale omstandigheden voor een T20 wedstrijd. Vandaag heeft CC Den Helder zijn eerste wedstrijd gespeeld. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen een vriendenclub uit Den Helder.

 

Voor CC Den Helder de kans om te laten zien wat zij in huis hebben. Doordat er maar liefst 3 nieuwe spelers in het veld stonden (aan de kant van CC Den Helder), was het juist belangrijk om de team goed te sturen. Deze taak was vandaag weggelegd voor Ata ur Rehman. Een flinke klus dus!

 

CC Den Helder won de toss en had besloten om eerst te bowlen. Op deze manier kon de captain beter inschatten hoeveel ervaring de nieuwe spelers hadden. De batsmannen van de tegenpartij maakten het de bowlers niet makkelijk. Er kwamen 2 sterke openers binnen, die niet van plan waren out te gaan. Deze 2 openers hadden het ook netjes volgehouden tot de 9e over.

 

Waar er door CC Den Helder ook wides werden weggegeven, werden er ook mooie wickets genomen. Bowled en catches waren zeker aanwezig, waardoor de tegenpartij nog voor het einde all out waren. De tegenpartij wist wel een mooie score van 132 neer te zetten.

 

Hierna volgde de 2e inning. Umair en Baadsha Khan hadden de eer om te openen. Ondanks dat de tegenpartij goede bowlers lieten bowlen waren de 2 heren van CC Den Helder bijna niet uit te krijgen. In de 8e over moest Baadsha Khan het veld helaas verlaten door een mooie catch ball. Umair Nadeem mocht daarna de pitch delen met Atif Mian, die maar al te graag liet zien hoeveel kracht hij uit zijn armen en bat kon halen. Umair werd na de 10e over uit het veld gehaald, vanwege strategische redenen.

 

Hierna vielen de wickets vrij snel. Dit omdat de tegenpartij goede bowlers en zeker ook goede fielders in het veld hadden staan. Ook Wajid had het veld helaas vrij snel moeten verlaten (gelukkig had hij goed gebowled en had hij mooie wickets genomen in de inning er voor). Hierna kwamen Zedran en Baqer aan de beurt die in een paar korte overs een flinke inhaalslag hadden weten te maken. Helaas kwam er ook een mooie bal voor Baqer die iets te hoog in de lucht ging, waardoor het een mooie vangbal werd voor de tegenpartij. Gelukkig waren er nog 4 batsmannen die na

Baqer konder volgen. De Captain (Ata) kreeg de taak om Zedran te helpen. Een verstandige beslissing want het was belangrijk om een goede batsman het veld in te sturen. Ata wist het vol te houden tot de 19e over. Waar er nog 12 runs nodig waren in 2 overs mocht Asman, Zedran helpen. Een mooie boundry op de eerste bal van Zedran hielp de druk er af te halen. Door singles en doubles te nemen was er nog maar 1 run nodig, met nog 4 ballen. Een mooie boundry van Asman zorgde voor de eerste overwinning voor CC

Den Helder.

 

Een super gezellige wedstrijd met veel lol, respect en spanning. Beide captains waren het er over eens dat deze 2 teams vaker een wedstrijd moeten spelen. Even een extra compliment aan: Ata (captain) – Umair Nadeem / Atif Mian / Arsalan (jeugd spelers) – Zedran (topscoorder) => allen een zeer goede prestatie geleverd! Natuurlijk hebben al onze spelers het zeer goed gedaan, alleen staken deze spelers er toch net even boven uit.

 

 

 

 

31 mei 2013

 

Team-uitje: ODI Nederland – Zuid Afrika.

 

Vrijdag 31 mei om 08.00 uur kwamen de leden van Cricket Club Den Helder bijeen om gezamenlijk naar Amsterdam de ODI wedstrijd te kijken tussen Nederland - Zuid Afrika.

Een bijzondere dag, omdat Zuid Afrika speciaal naar Nederland was afgereisd voor deze wedstrijd. Dat gebeurd natuurlijk niet vaak.

 

De wedstrijd speelde zich af op het veld van VRA. Dit was allemaal officieel geregeld door de KNCB.

Omdat we lekker vroeg vertrokken, hadden wij een van de beste plekken gekregen, voorin.

Nog voor dat de wedstrijd begon, konden wij genieten van de warming-up van Nederland en Zuid Afrika. Beide teams hadden een eigen aparte (vrij strakke) warming-up. Mooi om te zien en natuurlijk hebben we hier ook het een en ander van geleerd, voor onze eigen club.

Langzaam aan kwamen er meer bezoekers binnenstromen en om 11.00 uur begon de wedstrijd. Nederland begon met bowlen en Amla en Peterson (van Zuid Afrika) begonnen met batten. Prachtig om te zulke top spelers te zien spelen! Wat een techniek hadden deze batsmannen.

 

Het weer zat erg mee en als snel steeg de tempratuur boven de 20 graden. Heerlijk!

Tot de 40e over speelde Zuid Afrika rustig. Het was fantastisch om te zien hoe kalm en geconcentreerd de spelers speelden (ondanks alle vliegtuigen die laag over het veld vlogen., ook erg mooi om te zien). In de laatste 10 overs speelde Zuid Afrika keihard. De ene na de andere boundry werd geslagen met af en toe een mooie six. Fantastisch om te zien hoe zij de bal zo raakten, dat deze zonder probleem de boundry raakte.

 

De Nederlanders hadden goed werk geleverd op het veld, maar konden niet voorkomen dat Zuid Afrika alle overs speelde met maar 3 gevallen wickets en 341 mooie runs.

In de pauze waren wij terug gegaan naar de auto waar een ieder wat lekkers had meegenomen. Een typisch Pakistaanse lunch! Nadat we heerlijk hadden genoten van de lunch, werd het tijd voor de 2e inning. Tijd om Nederland weer aan te moedigen.

De runs kwamen aan de kant van Nederland helaas erg langzaam en ook konden zij niet voorkomen dat er ook wickets vielen. Zuid Afrika had zulke goede bowlers en ook het fielden was een pracht om te zien. De Zuid Afrikaanse team waren zo zeker van hun zaak dat de spelers zelfs tussen het spelen door handtekeningen uitdeelden aan de bezoekers. Wij hebben deze kans natuurlijk niet laten liggen en hebben een aantal mooie handtekeningen weten te verzamelen voor onze nieuwe cricketbat.

Helaas heeft Nederland niet alle overs uit kunnen spelen en waren zij na 257 runs all-out.

 

Na de wedstrijd hebben wij nog even gezamenlijk gegeten en zijn we huiswaarts gekeerd om in de auto na te praten over de geweldige wedstrijd!